Home MănâncăSărat Cartofi Prajiti Crocanti in Tigaie

Cartofi Prajiti Crocanti in Tigaie

by Maria
Cartofi Prajiti Crocanti in Tigaie

Poate acum te gândești: ce naiba mă, asta a scris o rețeta pentru cartofi prăjiți, pe bune!? Sunt cei mai ușor de făcut! Uite cum sta treaba: cartofii se fac foarte ușor. Fierți, prăjiți, la cuptor, în slowcooker, piure, în fripteuza, oricum sunt buni și îți trebuie o performanță extraordinară sa o dai în bară.

Mie îmi plac enorm cei prăjiți. Însă nu reușeam niciodată sa-i fac atât de crocanți cum îmi plac. Până acum. Poate asta nu e o noutate pt tine, însă am descoperit ca pentru a-i face crocanți, trebuie prăjiți de doua ori, nu doar odată așa cum obișnuiam.

Așa că, fără alte formalități, citeste mai jos cea mai ușoară rețetă de cartofi prajiti crocanti in tigaie pe care a-i s-o vezi vreodată.

INGREDIENTE


Câți cartofi vrei tu. Însă încearcă să îi eviți pe cei noi pentru că nu o să iasă foarte crocanți.
Ulei de floarea soarelui cât să acopere cartofii în tigaie.

INDICAȚII


  1. Curăță și spală cartofii.
  2. Taie cartofii mai întâi în felii, apoi tai feliile cât mai subțire.
  3. Într-o tigaie încăpătoare, toarnă uleiul de floarea soarelui până la jumătatea acesteia. Dă drumul la foc mediu spre mare și așteaptă să se încălzească. Poți verifica dacă temperatura este optimă testând cu o bucățică de cartof. Dacă începe să sfârâie imediat, uleiul este gata. Plita mea funcționează de la 1 la 14, inițial încălzesc uleiul la 12, apoi când integrez cartofii, cobor focul la 10.
  4. Adaugă cartofii cu grijă în tigaie. Ai grijă ca toți să fie acoperiți de ulei. Dacă ai foarte mulți, va trebui să-i prăjești pe rând. Prăjește-i ușor 8 minute, până când sunt moi dar nu prind culoare.
  5. După cele 8 minute, scoate cartofii din tigaie pe o farfurie acoperită cu prosoape de hârtie, pentru ca excesul de ulei să se absoarbă.
  6. Lasă-i să se răcească pentru cel puțin 15 minute. Poți să-i lași chiar până la o oră.
  7. După ce s-au răcit, încălzește tigaia cu ulei la foc mare. Poți testa temperatura potrivită așa cum am menționat mai sus.
  8. Odată ce uleiul este încins, adaugă din nou cartofii și prăjește până ce prind culoarea aceea aurie delicioasă. Acest pas durează cam 2-3 minute, depinde de câți cartofi ai, așa că să fii pe fază. Poftă bună!

Ți-a plăcut rețeta noastră pentru Cartofi Prajiti Crocanti in Tigaie? Ai întrebări, comentarii sau nelămuriri? Scrie-ne mai jos sau contactează-ne, ne-ar plăcea să auzim de la tine!

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy