Home Frumusețe Cum Imi Ingrijesc Pielea Mainilor Iarna

Cum Imi Ingrijesc Pielea Mainilor Iarna

by Maria
Cum Imi Ingrijesc Pielea Mainilor Iarna

În ultimii doi ani, mi-a fost foarte dificil să-mi întrețin cum trebuie pielea mâinilor pe durata iernii. Atunci când temperatura exterioară a scăzut, pielea de pe mâini mi-a devenit atât de uscată, descuamată și aspră, încât în cele din urmă a crăpat. Când pielea ajunge într-o asemenea stare este mai greu să o tratezi decât să fii pregătit și să eviți problema de la început. De data aceasta am decis să înfrunt această problemă devreme și să încep să îmi îngrijesc mâinile înainte ca frigul să apară. Acest articol este dedicat modului cum imi ingrijesc pielea mainilor iarna și sper că este util și pentru tine sau cel puțin te face mai conștient de faptul că și mâinile tale au nevoie de îngrijire, mai ales în timpul iernii.

Noua gamă de produse Touch de la Orphica – gama de regenerare și îngrijire a pielii care a fost creată special pentru pielea și unghiile mâinilor a fost lansată în timp util pentru iarnă, astfel încât a fost ocazia perfectă de a îmi umple sertarul de produse pentru frumusețe cu niște formule delicate însă foarte hidratante pentru o piele fină și netedă. În ultimul timp, am folosit toate cele trei produse – peelingul, crema și balsamul pentru unghii și cuticule și am fost serios impresionată de toate cele trei produse!

Citește mai multe despre noile mele produse preferate mai jos, precum și despre alte produse similare pe care le-am folosit în trecut, împreună cu alte produse care nu au funcționat la fel de bine cum mi-ar fi plăcut.

CREMĂ DE MÂINI


Cât timp vremea încă ține cu tine, este ușor să uiți să-ți hidratezi mâinile într-un mod adecvat. Dar cum aerul proaspăt de iarnă începe să-și facă loc iar pielea mâinilor devine rece, uscată și descuamată, îți amintești instant de tubul acela de cremă de mâini uitat printr-un sertar undeva!

Dar de ce mâinile au nevoie de îngrijire specială pe timpul iernii? Unu: pentru că pielea moartă tinde să se acumuleze mai repede în timpul iernii, deoarece în timpul iernii rata de schimbare a celulelor (cât de repede celulele tinere le înlocuiesc pe cele moarte) scade, ceea ce duce la petele acelea aspre care seamănă practic cu pielea de șopârlă.

Doi: lunile de iarnă tind să fie mult mai uscate decât cele de vară (mai puțini vapori de apă sunt reținuți în aer), cauzând astfel o pierdere de apă serioasă în piele. Căldura artificială de asemenea nu ajută foarte mult problema. Pierderea de apă poate duce la crăpături adânci și fisuri care, pe lângă faptul că sunt neplăcute la atingere și vedere, pot fi extrem de dureroase.

Am folosit Crema de Mâini Touch de la Orphica pentru ultimele câteva luni și îmi place cât de bine îmi hidratează pielea, parfumul subtil și, foarte important pentru mine, cât de bine se absoarbe în piele. Urăsc produsele uleioase sau grase pe mâini, pentru că după aceea tot ceea ce ating, va fi la fel de uleios și unsuros ca mâinile mele. Crema învelește pielea într-un strat protector, care reține apa în piele, hrănește și calmează pielea iritată și conferă ușurare pentru mâinile uscate, deteriorate. Crema nu conține parabeni, sulfați, alergeni și alcool.

O altă cremă de mâini bună pe care am tot folosit-o în ultimul an este crema de mâini cu miere de la Neutrogena. Hrănește pielea incredibil de bine, se absoarbe rapid în piele și are un miros dulce, subtil. Mi-a plăcut de asemenea crema de mâini British Rose de la The Body Shop, în special mirosul uluitor! Are o textură foarte ușoară, se absoarbe repede, dar nu a fost atât de hidratantă pe cât aș fi vrut. În orice caz, este cu singuranță un produs pe care l-aș folosi pe timpul verii, atunci când mâinile mele nu au nevoie de atâta îngrijire.

ÎNGRIJIRE PENTRU UNGHII & CUTICULE


Tuturor ne place să avem unghii frumos îngrijite și strălucitoare. Mai ales femeilor. Unghiile și cuticulele, ca și mâinile, sunt întotdeauna expuse la rece, soare, diverși detergenți, clor, precum și alte produse de unghii, cum ar fi ojele. Expunerea la aceste tipuri de elemente poate deteriora unghiile și cuticulele și acestea se pot irita, crăpa și usca. Produsele pentru unghii și cuticule, cum ar fi cremele sau uleiurile, ajută la hidratarea acestora, conferindu-le un aspect sănătos și protejându-le împotriva expunerilor ulterioare.

Până să folosesc Balsamul de Unghii și Cuticule Touch de la Orphica am folosit numai uleiuri și mi-a plăcut cât de bine mi-au hidratat și protejat unghiile. Essie, Sally Hansen, Cupio sunt câteva pe care le pot numi dintr-un foc. Nu trebuie neapărat să fie un ulei special pentru unghii și cuticule. Uleiurile de cocos, avocado și măsline sunt doar câteva dintre uleiurile alimentare care pot fi folosite în mod liber pentru a hidrata cuticulele și unghiile. Toate tipurile de uleiuri pe care le-am folosit au funcționat bine și au prelungit cu siguranță durata de timp între manichiuri. Singurul dezavantaj pentru mine este că nu prea mă bucură textura uleioasă. Dacă trebuie să folosesc ulei pentru cuticule, atunci îl aplic, îl las câteva minute și apoi îl îndepărtez cu un șervețel.

how i take care of my hands in winter

Principalul motiv pentru care îmi place să folosesc Balsamul de Unghii și Cuticule Touch este că se absoarbe foarte repede și nu trebuie să-l șterg sau să mă spăl pe mâini după aceea. Aștept să se absoarbă pe deplin și apoi aplic Crema de Mâini Touch. Multitudinea de uleiuri și vitamine din compoziția sa asigură unghii strălucitoare și puternice, și cuticule moi și hidratate. Este, de asemenea, lipsit de parabeni, siliconi, alcool și sulfați.

EXFOLIERE


Ca și pe pielea de pe față și pe corp, pielea de pe mâini trebuie și ea exfoliată. Pielea de pe mâini – în special de pe spatele mâinilor – este subțire, fragilă și de multe ori chiar mai susceptibilă la deteriorare decât unele zone ale feței. Principalul motiv pentru exfoliere este îndepărtarea stratului uscat de piele care conține, printre altele, celule de piele moartă, pentru a dezvălui pielea proaspătă de dedesubt.

how i take care of my hands in winter

Sunt multe modalități prin care îți poți exfolia mâinile. Îți poți prepara un scrub sau îl poți cumpăra, cu condiția să conțină ingrediente sănătoase. Imi place să folosesc scrubul Touch Peeling de Mâini de la Orphica pe timpul iernii, pentru ca nu este foarte aspru pe piele și îmi lasă pielea super hrănită si hidratată datorita diverselor sale uleiuri si vitamine. Și am menționat cât de bine miroase?! Scrubul este, de asemenea, lipsit de parabeni, sulfați, alergeni și alcool.

MASCĂ


După cum probabil că știi deja, ador măștile! Iar dragostea mea pentru ele nu este concentrată asupra măștilor de față. Am descoperit recent această mască de mâini de la Sephora și, pe bune, e uimitoare! Masca este de fapt o pereche de mănuși pe care le porți 15 minute, timp în care poți să faci ce vrei (chiar și să folosești telefonul). Am folosit masca de avocado și pot atesta pe deplin hidratarea și hrana intensă pe care o oferă.

how i take care of my hands in winter

CONCLUZIE


Pielea de pe mâini și de pe față este întotdeauna super expusă la elementele dure ale mediului înconjurător, iar pe timpul iernii consecințele se agravează și mai mult datorită aerului rece și uscat.

Și în timp ce ne îngrijim de pielea de pe față, uneori o neglijăm pe cea de pe mâini. Pielea de pe spatele mâinilor suferă în mod special, deoarece este chiar mai subțire decât cea de pe față. În acest an, sunt pe deplin hotărâtă să am grijă de mâinile mele și să evit pielea uscată, descuamată, aspră sau crăpată.

Până acum, ritualul cu produsele Orphica și masca săptămânală a fost uimitor pentru mine! Îmi place să folosesc Peelingul de Mâini Touch înainte de a merge la culcare, urmat de Balsamul de Unghii și Cuticule Touch, și să învelesc totul în Crema de Mâini Touch. Dacă ai produse favorite de îngrijire a mâinilor, lasă-mi un comentariu mai jos, îmi place să încerc produse noi!

Ți-a plăcut articolul meu despre Cum Imi Ingrijesc Pielea Mainilor Iarna? Ai întrebări, comentarii sau nelămuriri? Scrie-mi mai jos sau contactează-mă, mi-ar plăcea să aud de la tine!

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy