Home Frumusețe Epilare Definitiva cu IPL | Nomasvello

Epilare Definitiva cu IPL | Nomasvello

by Bianca
Epilare Definitiva cu IPL | Nomasvello

Știți momentul acela când ești întrebat dacă mergi la plajă într-o oră și zici „Daa, hai!” ? Eu nu. Cine mă cunoaște, știe că părul în exces este una din problemele cu care mă confrunt încă din adolescență. Și care se agravează o dată cu trecerea timpului. Din acest motiv, m-am decis să scriu acest articol despre epilare definitiva cu IPL: pentru a ne cunoaște mai bine și pentru a vă împărtăși o experiență sinceră în urma folosirii acestui tratament care poate vă va fi de ajutor. Pentru că sunt conștientă că nu sunt singura, nu neapărat pentru că este în vogă subiectul.

SCURT ISTORIC


Să începem cu un scurt istoric. Încă de la 12-13 ani am început să am probleme cu pilozitatea. Am început să folosesc crema depilatoare pentru axilă și ușor-ușor pe tot corpul (picioare, inghinal). Problema nu era că aveam păr, pentru că la vârsta aceea cam toate fetele au deja. Însă părul meu era atât de negru și gros încât era stânjenitor chiar și la câteva zile după epilat. Creștea foarte repede și ușor-ușor au început să apară și iritații.

Cu timpul am apelat la lama de ras, care nu a făcut altceva decât să amplifice totul. Deși mulți nu cred că folosind lama de ras agravezi, experiența mea a spus că da. În ce sens: având părul foarte negru și gros, el crește mult mai repede decât la o persoană cu părul șaten/blond și subțire/fin. Crescând mai repede și transformându-te într-un arici țepos (pleonasm, yep) în doar 3 zile de la epilat, evident te vei epila din nou.

Așa abuzezi pielea, așa provoci iritații mult mai profunde, foliculita și firele crescute pe sub piele. În acest sens lama agravează. Neputând să stau țepoasă, mă epilam la 3-4 zile cu lama, când iritația de la epilarea de dinainte nici nu trecuse și nu făceam decât să o accentuez.

Asta rezumă perfect ciclul epilării în cazul meu. Sau o lună de vară din viața mea: apare părul – nu pot purta pantaloni scurți, mă epilez – ca să pot purta pantaloni scurți, dar mă irit – nu pot purta pantaloni scurți, dispare iritația dar crește și părul – deci… nu pot purta pantaloni scurți. Poate pare exagerat pentru cineva care nu este în această situație dar știu că sunt multe fete care se regăsesc perfect.

Revenind la istoric. După lamă, a urmat ceara. Deja eram o domnișorică în toată regula, așa că nu îmi mai permiteam să am niciun fir de păr nedorit. Ceara a fost bună pentru o perioadă de timp. M-a ajutat să măresc durata între epilări și să micșorez agasarea pielii. Însă durerea era pe măsură. Am avut și perioade în care suportam ok, dar în ultima vreme devenise de speriat. Pur și simplu tremuram doar la gandul că la 10 am programare la epilat.

Epilare Definitiva cu IPL | Nomasvello

Photo: ghidestetica.ro

CUM AM ALES EPILARE DEFINITIVA CU IPL


Acum că ați înțeles cam unde mă situez pe scara pilozității – de la Sphinx la Bombay, să vă spun și cum mi-am făcut curaj să merg la epilare definitiva cu IPL.

Am început să mă informez și am cunoscut persoane care au folosit și mi-au povestit rezultatele. Asta a fost acum 2-3 ani. Cam atât mi-a luat să-mi fac curaj și să scap de prejudecăți, pentru că da, aveam. Nu mă gândeam neapărat că pățesc ceva grav. Doar că nu mi se părea normal/sănătos să nu îți mai crească păr, gândindu-mă că are și el rostul lui. Totul s-a schimbat în această vară. Pur și simplu în proporție de 70% din vară am purtat pantaloni lungi, lejeri, de vară, dar lungi. Am renunțat la epilatul cu ceară din cauza durerii insuportabile și m-am confruntat cu lama și de aici păr și iritație non-stop. Fiindcă ajunsese să mă obsedeze, în mintea mea era mai grav decât se vedea în realitate și pur și simplu nu mă simțeam confortabil în ceva scurt, cu picioarele la vedere, nici în prima zi după epilat.

Așa că, în vară am mers la Nomasvello în Pitești și am cerut informații. Am primit cam toate informațiile de care aveam nevoie și a rămas să mă decid. Am ezitat și am lăsat-o baltă în vară. Din diverse motive, cum ar fi faptul că nu trebuia să mă expun la soare în anumite zile, trebuia să mă țin de tratament o dată început… Iar programul meu era așa de răvășit încât nici eu nu mă credeam că voi merge în fiecare lună la data stabilită și tot așa.

Însă acum o săptămână mi-am luat inima în dinți. Am făcut un calcul al ședințelor necesare și am realizat că este perioada perfectă să încep: nu mai este vreme de plajă fiind noiembrie, pot să rezist să nu mă epilez 10-12 zile după tratament fiind frig și e puțin mai igienic decât vara. Și ce m-a motivat cel mai mult a fost faptul că, în urma calculelor, până la vară voi scăpa definitiv de păr și implicit de foliculită.

Astfel m-am programat pe 8 noiembrie și am parcurs prima ședință de epilare definitiva cu IPL.

UNDE


Eu am ales Centrul de Epilare Definitiva Nomasvello din Pitești (în complexul Trivale) din motivul că este cunoscut pentru așa ceva, că are aparatură profesională și, cel mai important, că oamenii de acolo sunt școliți în acest sens. Nu aș recomanda epilare definitiva cu IPL la salonul de înfrumusețare, unde îți va face tratamentul o cosmeticiană care nu este specializată pe așa ceva.

Persoana care „va avea grijă” de mine pe toată durata tratamentului este Diana Trandafir și vă recomand, dacă sunteți din Pitești, să apelați la ea, pentru că vă va face experiența mai ușoară și mai plăcută. Și în general, vă recomand centrele Nomasvello din țară.

Epilare Definitiva cu IPL | Nomasvello

Photo: nomasvello.ro

CÂT COSTĂ


Un factor foarte important este prețul. O dată ce te apuci de acest tratament, trebuie să știi cât te va costa „distracția” pentru a fi pregătită și a nu renunța pe parcurs. Toate cele care nu au rezultate, nu au și din cauză că nu au urmat toate ședințele, considerând că dacă deja nu mai au păr nu mai e nevoie și nu s-au mai dus. Greșit. Chiar dacă după câteva ședințe ai scăpat de păr, poate chiar din prima așa cum s-a întâmplat unei cunoștințe, trebuie să urmezi tratamentul pentru ca rezultatul final să fie cel dorit și de durată.

Astfel, trebuie să știi că îți vei permite să urmezi toate ședințele ca să obții și să te bucuri de rezultate cât mai mult timp. Altfel, vei arunca banii și te vei întoarce de unde ai plecat.

La Nomasvello prețul pentru o zonă este 135 lei. Dar vă las și lista cu toate prețurile pentru a o consulta, aici.

ȘEDINȚE


În funcție de culoarea pielii și de firul de păr, vei avea nevoie de un anumit număr de ședințe. În cazul meu, un client ideal – fir negru și gros și pielea albă – voi face 4 ședințe din lună în lună, iar apoi încă 3-5 ședințe la un interval de 3-4 luni.

Important este să urmați toate ședințele așa cum am mai spus și să vă duceți regulat atunci când aveți programarea pentru că procedeul se face într-un anumit stadiu al creșterii părului.

CE TREBUIE SĂ FACI ÎNAINTE DE EPILARE DEFINITIVA CU IPL


Înainte de prima ședință trebuie să ții cont de niște pași:

  • Nu trebuie să smulgi părul cu cel puțin o lună înainte, vei folosi doar lama.
  • Apoi cu câteva zile înainte (ți se va recomanda în funcție de cât de repede crește părul tău) trebuie să te razi, astfel încât în ziua epilării părul să fie crescut 2-3 mm. Eu m-am epilat cu 3 zile înainte, astfel că pe picioare nu crescuse suficient și am folosit gelul. In restul zonelor era crescut și am folosit gheața.
  • Nu trebuie să iei niciun fel de medicament și dacă iei trebuie să anunți personalul.
  • Nu ai voie să folosești uleiuri de corp. Acestea hidratează firul de păr și îl înmoaie.
  • Cam atât trebuie să știi, în mare, dar cel mai bine ți se va explica oricum în momentul în care te vei programa.

CE TREBUIE SĂ FACI DUPĂ EPILARE DEFINITIVA CU IPL


  • În prima zi după epilare este bine să porți o pereche de pantaloni mai lejeri (nu blugi strâmți) pentru a nu te irita.
  • De asemenea nu ai voie să faci dușuri fierbinți. Te poți spăla oricând dar cu apă călduță.
  • În primele 12 zile nu ai voie să te epilezi, părul va începe să cadă în a 12-a zi. Până atunci va trebui doar să ai răbdare.

PRIMA ȘEDINȚĂ


La prima ședință am avut emoții dar îmi doream atât de mult și am fost atât de mândră de mine că am făcut pasul încât am trecut peste ele.

Totul începe cu o discuție. Ți se mai explică o dată cum funcționează, ce ți se va face și ce ai tu de făcut. De asemenea, vei completa un formular în care ți se cer date despre tine și istoricul sănătatii tale.

Trebuie să fii sincer cu persoana care iți va face tratamentul și să îi spui orice te va întreba sau crezi tu că ar avea o importanță în procesul de epilare. Acest lucru te va ajuta pe tine să ai un tratament corect, adecvat nevoii tale dar și pe cel care iți face tratamentul pentru a știi cum să obțină cele mai bune rezultate.

Am ales zonele: picioare, inghinal, perineu și axilă. Inițial am vrut, pentru inceput, doar picioare și inghinal, însă am beneficiat de o ofertă care mi-a permis să le fac pe toate cam la aceiași bani.

Epilare Definitiva cu IPL | Nomasvello

Photo: nomasvello.ro

Am început cu picioarele. S-a aplicat un gel incredibil de rece și mi-a făcut câteva teste să vedem la ce intensitate va seta aparatul. Astfel, pe o scară de la 1 la 5, pișcătura pe care o simți trebuie să fie cam la 3, adică să simți dar nu să sari de pe scaun. După acest pas, a început procedura. Nu este deloc durerea de la epilatul cu ceară și în niciun caz aparatul epilator. Doar o mică pișcătură pe care ușor-ușor nici nu o mai bagi în seamă.

Apoi a urmat axila. Atât la axilă cât și la restul zonelor rămase, a folosit gheață – nu este chiar gheață, ci o pungă de gel înghețat mai bine spus, pe care a presat-o pe zona respectivă. După care pulsează cu aparatul de IPL. La fel și la inghinal și perineu.

După terminarea fiecărei zone, ți se aplică o cremă specială care ajută la refacerea pielii pentru a nu o agasa.

Sunt abia la o săptămână după prima ședință, așa că încă nu mi-a căzut părul. Acest lucru se va întâmpla dupa 12-14 zile. O să revin cu update-uri după fiecare ședință/rezultat.

Aceasta a fost prima mea experiența la epilare definitiva cu IPL. Urmatoarea sedință va fi pe 9 decembrie și vă țin la curent cu fiecare ocazie. De asemenea, revin cu poze cu rezultatul.

Sper să vă fie de ajutor!

Ți-a plăcut articolul nostru Epilare Definitiva cu IPL | Nomasvello? Ai întrebări, comentarii sau nelămuriri? Scrie-ne mai jos sau contactează-ne, ne-ar plăcea să auzim de la tine!

SaveSave

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy