Home Călătorește Deserturi & Canioane: Ghidul Turistului in Canionul Antilopei

Deserturi & Canioane: Ghidul Turistului in Canionul Antilopei

by Maria
Canionul Antilopei

Încă o locație a fost ștearsă din bucket list în această săptămână: Canionul Antilopei. Și cu această ocazie a fost șters și Horseshoe Bend (Cotul Potcoavei, Canionul Glen). Ambele locuri sunt în jurul orașului Page, Arizona, aproape de granița cu Utah. Întreaga zonă este un amestec de deșert roșu superb, stropit cu canioane și mici pete verzi de vegetație. În afară de aceste două locuri frumoase, Lacul Powell este, de asemenea, incredibil! Așa că, citește mai jos pentru tot ce trebuie să știi pentru a-ți planifica propria vizită. 🙂

Am decis să fac o excursie de două zile din cauza tururilor în care am vrut să merg. Am început călătoria la ora 9 dimineața, luni, din Las Vegas. Am urcat în mașina închiriată și m-am îndreptat spre Arizona. Călătoria este de aproximativ 4-5 ore și duce prin deșert fierbinte, munți roșii uimitori și serpentine. Am ajuns în Page în jurul orei 14:00, gata să încep aventura!

Dă scroll mai jos, sau sari direct la subiect:

FUN

Canionul Antilopei

Canionul Antilopei Inferior

Canionul Antilopei Superior

Rafting pe Fluviul Colorado

Horseshoe Bend (Cotul Potcoavei)

Lacul Powell

STAT

DE MANCAT

CONCLUZIE

EXTRA

FUN


Să trecem direct la distracție! Canionul Antilopei Inferior și Canionul Antilopei Superior au fost vizitate în prima zi, iar Rafting pe Râul Colorado, Horseshoe Bend și Lacul Powell au rămas pentru cea de a doua zi.

Canionul Antilopei

Superbul Canionul al Antilopei a fost creat în mulți, mulți ani de către apă și vânt, care au netezit piatra în diverse modele și sculpturi. Este pe teritoriul Navajo și poate fi vizitat numai prin excursii ghidate. Există două secțiuni ale canionului care pot fi vizitate: Canionul Inferior, sub pământ, și Canionul Superior, deasupra solului. Am rezervat excursiile cu câteva zile în avans și abia am găsit programare pentru Canionul Superior. Deci, rezervă totul în avans dacă poți.

Canionul Antilopei Inferior

Există două companii care oferă această excursie: Ken’s Tours și Dixie Ellis. Am decis să folosesc Dixie Ellis, practic, printr-o aruncarea de monedă, deoarece nu am dibuit vreo diferență între cele două prin cercetarea online. Odată ce am ajuns acolo, mi-am dat seama că sunt situate una lângă alta și, în măsura în care am putut observa, ambele companii oferă același serviciu, pentru același preț și pentru aceeași perioadă de timp.

Există, în general, două tipuri de excursii: turul general și turul fotografic. Turul general durează 1 oră, în timp ce cel fotografic durează aproximativ 2 ore și este destinat fotografilor profesioniști cu echipament profesional.

Reguli de bază: să ajungi cu 30 de minute înainte de ora programată pentru check-in și să te asiguri că ai suficientă apă pentru aproximativ 2 ore. Vei fi apoi sortat în grupuri de 15 persoane sau mai puțin, vei primi un ghid și vei începe drumul spre canion.

Canionul Antilopei Inferior este subteran și este accesat pur și simplu printr-o crăpătura în pământ. Faci 5 minute de la punctul de plecare până la intrarea în canion. Odată ce ajungi la prima scară care coboară, ghidul te va informa despre cele mai bune setări pentru fotografii cu camera și telefonul (Canionul Antilopei este în mod notoriu dificil de fotografiat). În funcție de cât de minunat este ghidul tău (al nostru fost destul de uimitor), el va face fotografii cu tine și cu grupul tău, și de asemenea, va face fotografii cu camera ta în locurile despre care știe că arată foarte bine în poze. Voi împărtăși, de asemenea, setările camerei foto în secțiunea „Extra” de mai jos.

Canionul Inferior este absolut superb. Comparativ cu Canionul Superior, Canionul Inferior este considerat a fi mai aventuros. În interior, vei întâmpina scări și pasarele înguste, cât și teren denivelat, și de aceea nu este recomandat persoanelor care au o problemă cu spațiile strâmte.

După ce ai terminat plimbarea prin canion, vei urca o serie de scări care ies din canion printr-o zonă diferită de cea prin care ai intrat. Vei face drumul înapoi și vei fi întâmpinat cu o binevenită sticlă de apă rece la final.

Upper Antelope Canyon

Progresul turului pentru Canionul Antelopei Superioare este mai mult sau mai puțin același. Singura diferență aici este că turul va fi cu 30 de minute mai lung, doar pentru că drumul către intrarea în canion va dura 10-15 minute.

Sunt mult mai multe companii care oferă acest tur comparativ cu cele două de la Canionul Inferior. Am ales Adventurous Antelope Canyon Photo Tour pentru că era singurul rămas care oferea turul la ora la care se încadra perfect în orarul meu.  Toate celelalte companii erau full rezervate (nu lăsați site-ul lor să vă oprească). Excursia începe la sediul lor, aproximativ 1 milă distanță de intrarea în Canionul Inferior. Din nou, sosește cu 30 de minute înainte de ora progrmată și asigură-te că ai destulă apă. De asemenea, nu sunt permise genți sau rucsaci de orice fel, deci asigură-te că lași totul în mașină.

La ora programată, vei fi sortat în grupuri de 10. Vei urca într-o mașină și vei fi condus prin dune mici de nisip până la intrarea în canion. Călătoria în sine este aventuroasă. 🙂 Așa că ține-te bine și bucură-te de plimbare.

Odată ajuns, ghidul tău va începe prin a-ti modifica setările camerei (aceste setări vor fi disponibile în secțiunea „Extra” de mai jos). Odată intrat în canion, va vorbi despre istoria și semnificația canionului și va arăta frumoase formațiuni stâncoase. Din nou, dacă este minunat, ghidul îti va face poze și va face poze în canion cu propriul tău dispozitiv.

Ambele canioane sunt fabuloase. Singura diferență dintre interiorul Canionul Antilopei Superior și Canionul Antilopei Inferior este că cel superior este mult mai ușor de parcurs și este cu siguranță mai larg.

Odată ajuns la ieșirea de pe cealaltă parte, ești invitat să te întorci și să pleci din același loc în care ai sosit.

Rafting pe Râul Colorado

Colorado River Rafting este o excursie de o zi pe râul Colorado (4 ore). Este o plimbare foarte blândă, așa că nu ai parte de ape albe și nu ești vreodată în pericolul de a cădea în apă. 🙂 Turul va incepe la barajul Glen și te va duce în jurul la Horseshoe Bend, oprindu-se undeva la jumătatea drumului pentru a vedea petroglife antice, înainte de a te întoarce la sediu.

Compania care oferă acest tur se numește Colorado River Discovery. Poți alege fie turul de la 7:30, fie turul 13:30, iar prețul este de $87 (fără taxe). De asemenea, prețul poate urca dacă vrei să iei prânzul de la ei (ceea ce nu aș recomanda, îți poți aduce pe cont propriu). Am ales turul de la 7:30 din două motive: să am timp să mă întorc în Las Vegas în aceeași zi și să nu fac vreo insolație (temperatura în iunie este de 105°F/40°C).

Turul începe de la sediul lor din Page. Ca și la excursiile din Canionul Antilopei, trebuie să fii acolo pentru check-in cu 30 de minute înainte. Aceștia au o politică privind rucsacii/gențile/borsete aici despre care trebuie să știi. Deși, dacă te simți nepregătit, poți cumpăra tot ce ai nevoie de la magazinul lor.

În timpul check-in-ului, vei fi informat despre cum va decurge turul, ce poți să faci și ce nu poți să faci. Chestii de bază. Odată check-in-ul terminat, vei urca într-un autobuz care te va duce la barajul Glen printr-un tunel de acces de 3 mile sculptat în canion. Vei merge la ponton, vei fi sortat pe grupuri și apoi te vei urca pe barcă.

Ghidul va vorbi despre istoria canionului, exploratorii din trecut, geologia, fauna sălbatică, culturile native și multe altele. Turul te va duce în jurul Horseshoe Bend pentru câteva sute de metri, înainte de a te întoarce. Pe drumul înapoi se va opri pe uscat, unde vei putea vedea petroglife indiene indiene antice pe peretele canionului și, dacă dorești, poți face o baie în râul Colorado. Dar ca să șii, apa are 47°F/8°C. Abia am reușit să intru până la glezne.

Odată întors pe barcă, ghidul îți va oferi limonadă răcită în râu, înainte de a apăsa accelerația și a te duce înapoi în autobuz.

Este o plimbare frumoasă prin canion, o oportunitate destul de rară în viață, iar cele 4 ore au trecut extrem de rapid. Îți recomand zona cu toată inima dacă poți sta mai mult timp în zonă.

Horseshoe Bend

Horseshoe Bend (Cotul Potcoavei) este un meandru uimitor în formă de potcoavă al râului Colorado, parte a Canionului Glen. Se află chiar lângă Page. Cotul poate fi accesat cu mașina până la un punct, dar va trebui să faci și o plimbare de 1 milă/1.6 km prin nisip și soare incendiar pentru a ajunge la marginea canionului. Deci, asigură-te că porți o pălărie și că ai destulă apă. Nu exagerez!

Nu există cuvinte cu care pot descrie frumusețea locului. Fotografiile abia pot. Convinge-te singur cu ajutorul fotografiilor de mai jos. 🙂

 

Lacul Powell

Dacă vii dinspre Las Vegas, o să treci pe lângă Lacul Powell, așă că merită cu siguranță un scurt popas. Lacul este de fapt un rezervor creat de inundarea Canionului Glen de către barajul Glen. Este, de asemenea, un loc semnificativ de vacanță pentru americani.

Priveliștea de la înălțime este de necrezut. Arată ca ceva de pe Marte (dacă Marte ar avea apă).

canionul antilopei

STAT


Sunt câteva hoteluri avantajoase în Page de unde poți alege dacă, la fel ca mine decizi să rămâi pe timp de noapte. Mulți oameni fac excursii de o zi în zonă iar apoi se îndreaptă spre casă. Dar dacă drumul este prea mult pentru tine sau dacă vrei să vizitezi mai mult decât Canionul Antilopei, ar fi o idee bună să rezervi un hotel.
Am ales Best Western Plus At Lake Powell datorită discountului drăguț pe care îl avea booking.com. Dar, când spun hoteluri avantajoase, nu mă refer la prețurile camerelor. Prețurile hotelurilor în această zonă sunt un pic mai ridicate datorită numărului mare de turiști, în special în timpul verii.

Nu prea este nimic altceva de luat în considerare atunci când alegi un hotel aici. Page este un oraș foarte mic. Nu există transport public de care trebuie să fii aproape, iar majoritatea hotelurilor sunt la același nivel de confort.

DE MÂNCAT


Cât am stat aici, cred că am mâncat cel mult două mese și am luat câteva gustări ici și colo, pentru că nu am avut prea mult timp de asta. Nici nu sunt foarte multe restaurante în jur. În plus, am fost atât de epuizată după drum și excursiile din prima zi, că am comandat ceva Pizza Hut în cameră. Don’t judge me.

CONCLUZIE


Mi-a plăcut enorm această călătorie! Zona de deșert, canioanele roșii, chiar și căldura …! Îți sugerez cu siguranta să-ți faci drum spre această frumusețe, dacă poți, chiar și pentru o zi. Dacă nu de altceva, atunci pentru câte lucruri poți vedea într-o zi.

EXTRA


 • Dacă vizitezi pe timpul verii, nu pot să subliniez acest lucru suficient: să aduci apă multă și o pălărie/șapcă. Este incredibil de cald acolo! Tratează zona ca și cum ar fi deșert. Pentru ca este.
 • Fă rezervări dinainte daca vizitezi pe timpul verii, dacă poți.
 • Adu niște bani cash cu tine pentru ghizi. Merită!
 • Îți trebuie un GPS pentru drum. Sunt întinderi lungi de autostradă fără niciun fel de semnal.
 • Poară adidași. Deși papucii ajută din punct de vedere al căldurii, dar nu sunt deloc confortabili în canioane și deșert.
 • Setări pentru cameră în Canionul Antilopei:
  • Folosește setarea P.
  • ISO între 200-400 pe timpul zilei. Dacă se întunecă în canion, s-ar putea să trebuiască să-l ridici chiar și la 3200.
  • Setează White Balance (WB) pe înnorat.
  • Te poți juca cu Exposure, la mine a alternat între -3 și 0.

canionul antilopei

Ai întrebări, comentarii sau nelămuriri? Scrie-ne mai jos sau contactează-ne, ne-ar plăcea să auzim de la tine!

You may also like

1 comment

Orasul Stelelor: Ghidul Turistului in Los Angeles | OurCoterie iulie 28, 2017 - 10:45 am

[…] Călătorește […]

Reply

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy