Home LifestyleFilme Jackie (2016)

Jackie (2016)

by Maria

Jackie (2016)

Genre: Biografie, Dramă
Durată: 1h 40min
Director: Pablo Larraín
Writers: Noah Oppenheim
Cast: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup
Rating AP 12

Am văzut în sfârșit filmul Jackie (2016) weekend-ul ăsta! A avut premiera anul trecut în decembrie, dar cum nu a fost în niciun cinema din apropiere, a trebuit să aștept să ajungă pe iTunes. Filmul este considerat favoritul absolut la Oscar 2017 la categoria Cea Mai Bună Actriţă În Rol Principal.

DESPRE


Jackie (2016) este, în ansamblu, un portret intim al uneia dintre cele mai enigmatice, iconice și adorate Prime Doamne a timpurilor noastre, în momentul cel mai istoric al erei Kennedy. Filmul spune povestea Primei Doamne a Statelor Unite ale Americii, Jacqueline Kennedy (Natalie Portman), imediat după asasinarea soțului ei, președintele John F. Kennedy. Tema principală este modul în care ea definește moștenirea (a se înțelege reputația) soțului ei după moartea acestuia, cum luptă cu durerea și trauma pierderii, cum își recapătă credința și își consolează copiii.

Este o călătorie în culisele acelor momente istorice de imediat după asasinarea lui JFK în Dallas, până puțin după înmormântarea acestuia, atunci când un reporter (Billy Crudup) apare la ușa lui Jackie pentru un interviu. Pe el îl interesează să arunce o privire la viața ei acum că nu mai este Primă Doamnă. Pe ea o interesează modelarea moștenirii fostului președinte. Acest interviu oferă cadrul necesar pentru a începe și a dezvolta povestea.

OPINIE


PRO: 

Nu știu multe despre Jackie în afară de ceea ce am văzut în câteva documentare, dar știu destul cât să fiu fascinată. Ce este fascinant despre ea în acest film este abilitatea ei de a controla firul poveștii, de a controla moștenirea, în urma asasinării soțului ei. Are puțin timp la dispoziție, pentru că lucrurile încep să se miște foarte repede. Imediat după tragicul incident, Lyndon Johnson (John Carroll Lynch) este investit în funcția de președinte, trebuie să organizeze funeraliile și să aleagă un loc pentru înmormântare, trebuie să elibereze Casa Albă, toate sub privirea cruntă a mass-mediei. În același timp, se luptă nu numai să-și consoleze copiii, dar și cu pierderea soțului si alte sentimente complicate despre căsătoria lor. De asemenea trebuie să îsi dea seama cine este acum: fără soț și fără titlu.

La final, aflăm cât de importantă este această moștenire, moștenirea Camelot, și cât de importantă a fost ea întotdeauna în ceea ce privește familia Kennedy. Există mai multe aspecte ale poveștii care te pun pe gânduri, dar în special te vei întreba: ce este de fapt adevăr și ce este percepție?

Actorii sunt minunați. Natalie Portman strălucește în rolul lui Jackie, aspectul ei este fără cusur și reușește să imite particularitățile personajului, chiar și accentul distinctiv al acesteia. Scenele sunt în general superbe, cu priveliști minunate asupra și înăuntrul Casei Albe.

CON:

Au fost, de asemenea, unele aspecte ale filmului, care mi-au displăcut. Coloana sonoră a fost groaznică. Pare că nu se potrivește filmului, și chiar m-a dus cu gândul la alergăturile din Tom & Jerry. Și, deși scenele din film sunt absolut superbe, au fost și unele dintre ele foarte lungi și care nu au contribuit cu mult la poveste, până la punctul în care am început să-mi pierd pentru un moment interesul.

În general, mi-a plăcut, și ar trebui să-l vizionezi cu siguranță dacă îți plac filmele biografice sau filme bazate pe evenimente și oameni din viața reală.

Ai intrebari, comentarii sau nelamuriri? Scrie-ne mai jos sau contacteaza-ne, ne-ar placea sa auzim de la tine!

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy