Home Călătorește Natura Pura: Ghidul Turistului in Delta Dunarii

Natura Pura: Ghidul Turistului in Delta Dunarii

by Bianca and Maria
Delta Dunarii

Anul acesta de 1 mai, am reușit în sfârșit să vizităm Delta Dunarii. Este un loc atât de lăudat de către părinți, în special de tata care vine in deltă destul de des, încât abia așteptam să mergem și să vedem despre ce e vorba!

Delta Dunarii

STAT


Am stat la un resort micuț și intim numit Danube Delta Resort & Hotel Plutitor GGGociman, situat în mijlocul deltei, în regiunea Crișan. Resortul, precum și orice alt loc din deltă, poate fi accesat numai cu barca din orașele și satele învecinate.

Așa că, odată ce am parcat mașina într-unul din locurile de parcare specializate, am fost foarte bucuroși să urcăm în barcă, să bem o bere și să ne bucurăm de călătorie.

Danube Delta

Resortul se află pe o fâșie de pământ între două canale. Odată ce am ajuns la pontonul resortului, bagajele noastre au fost duse în camere și am fost invitați să ne bucurăm de vinul și caviarul cu care staff-ul ne-au întâmpinat.

Danube Delta

Complet cu piscină încălzită, o zonă publică de foc de tabără și de grătar, restaurante în aer liber și în interior, masaje la cerere și trupe live, este imposibil ca acest loc să nu-ți facă șederea cât mai plăcută.

DE MÂNCAT


Majoritatea restaurantelor din Delta Dunarii aparțin de hoteluri, așă că ne-am bucurat de majoritatea meselor la resort. Având în vedere locația, cele mai multe dintre preparate au fost pe baza fructelor de mare. În afară de micul dejun, stil bufet.

Delta Dunarii

Aperitif

Borsch-ul de pește a  fost deosebit de gustos, precum și storceagul, care este supă de pește cu smântână. Saramura de pește a fost de asemenea prezentă, și așa cum era de așteptat, a fost o încântare a simțurilor.

Delta Dunarii

Storceag

Cinele au fost de cele mai multe ori în jurul focului de tabără sau a zonei pentru grătar. Puteai să alegi ce tip de pește vrei la grătar și să ți-l pregătească staff-ul, sau să-l prepari tu singur la focul de tabără. Cinele au fost urmate de petreceri împreună cu alți vizitatori ai resortului.

Delta Dunarii

DISTRACȚIE


Ne-am petrecut cea mai mare parte a timpului sorbind vin în timpul excursiilor cu barca prin diferite lagune și canale, mari sau mici, și descoperind diferitele specii de păsări care locuiesc acolo. Pentru că sunt inteligente și fug de oameni, păsările nu stau într-un singur loc. Trebuie să explorezi zona și, dacă ai noroc, le vei găsi.

Pe lângă excursiile cu barca în Delta Dunarii, am vizitat Pădurea Letea (protejată), portul și brațul Sulina, Marea Neagră și în drum spre casă, portul din Tulcea.

Delta Dunarii

Delta Dunarii

PLIMBĂRI CU BARCA

Am fost prin majoritatea canalelor și lagunelor din zona noastră, prin ape puțin adânci și copaci vechi de secole. Am fost destul de norocoși încât să reperăm pelicani dalmațieni, cormorani mici, lebede de vară și egrete mici, printre altele. Oh, am dat și peste nuferi încă neînfloriți.

Delta Dunarii

Delta Dunarii

Delta Dunarii

Delta Dunarii

SULINA & MAREA NEAGRĂ

Sulina este unul dintre cele trei brațe principale prin care Dunărea se varsă în Marea Neagră, iar la cel mai estic punct al țării se găsește orașul port cu același nume. Ne-am aventurat în mare prin brațul Sulina, unde am văzut nava naufragiată și, partea cea mai frumoasă – delfini!

Danube Delta

Delta Dunarii

Există o diferență considerabilă între valurile deltei și valurile mării. Am avut mini atacuri de inimă atunci când am stat în partea din față a bărcii. Dar a meritat cu siguranță!

Danube Delta

Ne-am oprit în oraș pentru a ne reobișnui cu uscatul și pentru a lua o gustare. În acest timp am aflat că orașul a fost locuit în trecut de marinari, pirați și pescari deopotrivă. Cât de tare e asta?!

Delta Dunarii

PĂDUREA LETEA

Pădurea Letea este cea mai veche rezervație naturală din România. Este cunoscută mai ales pentru copacii săi care nu cresc niciodată drept și turmele sale de cai sălbatici. Din nefericire, caii au stat ascunși în timpul vizitei noastre, așa că ne-am  bucurat de peisajele pădurii, inclusiv de acest copac în vârstă de 700 de ani. De asemenea, am avut o tentativă (nereușită) de a urca într-unul din copaci cu ajutorul unei liane.

Delta Dunarii

Danube Delta

Danube Delta

TULCEA

În drum spre casă, după ce am recuperat mașina, ne-am oprit în Tulcea. Tulcea este un oraș port foarte vechi, situat pe malurile Dunării. De-a lungul istoriei, a fost condus de toți cei care au trecut pe acolo: romani, bizantini, otomani, bulgari, până când a fost în cele din urmă adjudecat României în 1878. Este un oraș frumos cu vederi uimitoare, dar, din păcate, puțin s-a schimat de-a lungul anilor, din periada comunistă.

Danube Delta

CONCLUZII


În general, am avut parte de câteva zile frumoase și relaxante. Natura în Delta Dunarii este fenomenală și foarte unică. Am fi vrut totuși să petrecem ceva timp și pe la piscină, însă vremea nu prea a fost de partea noastră. Au rămas câteva destinații pe lista noastră pentru data viitoare, cum ar fi Cimitirul Maritim din Sulina și satul Mila 23, dar pentru asta există data viitoare. 🙂

 

Danube Delta

EXTRA


  • Oriunde decizi să vizitezi Delta Dunarii, nu uita costumul de baie!
  • Nu uita, de asemenea să iei cu tine și un pulover sau două, serile sunt destul de răcoroase, ca și plimbările cu barca.
  • Echipează-te cu apă și alte răcoritoare pe timpul excursiilor cu barca, precum și mâncare. Călătoriile pot dura ore întregi.

Danube Delta

Ai întrebări, comentarii sau nelămuriri? Scrie-ne mai jos sau contactează-ne, ne-ar plăcea să auzim de la tine!

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy