Home Călătorește Orasul Stelelor: Ghidul Turistului in Los Angeles

Orasul Stelelor: Ghidul Turistului in Los Angeles

by Maria
Ghidul Turistului in Los Angeles

Ghidul Turistului in Los Angeles

Am ajuns în sfârșit în LA! A fost prima dată când am vizitat Coasta de Vest, și cum mai bine să încep sejurul decât prin a vizita inconfundabilul Oraș al Stelelor? Îmi place să merg în locuri noi, iar pentru această călătorie în State am avut țelul de a vizita cel puțin două, trei locuri pe care nu le-am mai văzut până acum.

Am stat la o prietenă bună din Las Vegas. De acolo, Canionul Antilopei și LA sunt la o aruncătură de băț. Poți citi totul despre Canionul Antilopei aici, iar pentru a afla totul despre LA, keep scrolling!

În cele patru zile de vizită, am fost la toate locatiile esentiale specifice din LA și la toate locurile must-see: Walk of Fame, Cinematografele Chinese și Dolby, Observatorul Griffith, Hollywood, Santa Monica, Venice Beach, Long Beach… Cât și la restaurante iconice și interesante pe parcurs. Și, ca bonus, ne-am aflat, din greșeală, la premiera filmului Spiderman: Homecoming!

Notă: Acum că am scris în cele din urmă acest articol (dacă mă urmărești pe Instagram, știi că am câștigat recent abilitatea de a merge din nou ?), am decis să mă abat de la formatul obișnuit al ghidului turistic. Și cred că pentru ghidul turistului în Los Angeles, formatarea postului după itinerariul zilnic va fi mai ușor de digerat.

STAT


Am stat la Hotelul Loews Hollywood, un turn imens din mijlocul Hollywood-ului. Ideea de a sta aici a fost grozavă. Nu numai în ceea ce privește locația (este situat pe B-dul Hollywood, în esență Time’s Square-ul Los Angelesului), dar și în ceea ce privește prețul, confortul și mâncarea. Camera este mare, iar hotelul are, de asemenea, o piscină pe acoperiș, spa, o parcare uriașă și Wi-Fi gratuit. Și dacă nu aveți mașină, Uber, Lyft și taxiurile sunt ușor de luat de la această locație.

La parter există un mall cu numeroase restaurante unde poți mânca. Iar prin mall, poți ajunge la Walk of Fame, Cinematografele Dolby și TCL (Chinezesc).

Ghidul Turistului in Los Angeles Los Angeles Insider Guide

HOLLYWOOD & ESENȚIALE LA | ZIUA 1


Observatorul Griffith

Am părăsit Las Vegas în jurul orei 7 dimineața și am ajuns la primul nostru punct de reper, Observatorul Griffith, în jurul orei 12. Planul a fost acela de a elimina Observatorul și Semnul Hollywood înainte de a ajunge la hotel, având în vedere că ambele au fost în drumul nostru către Hollywood.

Am găsit cu greu parcare, a trebuit să parcăm la aproximativ 1 km distanță și apoi să o luăm pe jos. Dar a meritat efortul! Observatorul oferă vederi uimitoare atât asupra LA cât și Semnului Hollywood. Vizita este complet gratuită, atât în exterior cât și în interior. După ce ți-ai delectat ochii cu priveliștile uimitoare, te poți răcori înăuntru  Pe lângă diferitele expoziții, poți viziona și un spectacol în Cinematograful Leonard Nimoy Event Horizon.

Ghidul Turistului in Los Angeles Los Angeles Insider Guide Los Angeles Insider Guide

Los Angeles Insider GuideGhidul Turistului in Los Angeles

Semnul Hollywood

Dupa ce am terminat de holbat și de făcut 1000 de fotografii, am plecat către următoarea noastră destinație: Semnul Hollywood. Există modalități diferite de a ajunge la semn, dar, din nefericire, toate implică câțiva kilometrii de mers pe jos. Așadar, am ales a doua cea mai bună opțiune, care s-a dovedit a fi cea mai bună (mai bine decât să fi văzut semnul de aproape): să-l vedem din Parcul Hollywood Lake.

De asemenea, drumul de la Observator la parc a fost superb. Este un drum întortocheat și șerpuit prin una dintre cele mai frumoase zone rezidențiale din zonă. Drumul devenea uneori puțin claustrofob și ne-a făcut să ne întrebăm dacă nu cumva ne îndreptam către o fundătură. Dar, în cele din urmă, ne-a adus la destinație.

 

Ghidul Turistului in Los Angeles Los Angeles Insider Guide

Prânz

Am plecat spre hotel, ne-am instalat și ne-am îndreptat spre Dave & Buster’s pentru ceva de mâncare. Dave & Buster’s este un restaurant american, cu o arcadă video completă înăuntru. Am avut coaste baby-back cu piure și spanac și aripi de pui în sos buffalo cu salată Caesar (mai american decat atât nu se poate!).

Ghidul Turistului in Los Angeles

Walk of Fame & Cinematograful Chinezesc TCL

Ne-am hotărât să facem plimbarea de după-masă pe Walk of Fame și să vedem toate stelele celebrităților pe care le admirăm. Tot timpul m-am gândit că nu pot să cred că am ajuns și aici! Și mi-am dat seama cât de norocoasă sunt.

Am fost, de asemenea, la Cinematograful Chinezesc TCL și am văzut toate amprentele persoanelor din industria cinematografică celebrate aici. Și, așa cum a fost cazul pe Walk of Fame, bineînțeles că nu am putut rezista să facem o mulțime de fotografii.

Los Angeles Insider Guide Ghidul Turistului in Los Angeles Ghidul Turistului in Los Angeles Los Angeles Insider Guide

Rodeo Drive, Beverly Hills

După plimbare și cinema, am realizat că ne mai rămăsese ceva timp de vizitat. Așa că am comandat un Uber și ne-am îndreptat spre Rodeo Drive. Rodeo Drive este o stradă comercială afluentă, lungă de aproape 2 mile, din Beverly Hills. Are magazine și buticuri high-end, restaurante și cafenele. După ce am explorat un pic zona si căteva magazine, am savurat o cafea la Nespresso.

Ghidul Turistului in Los Angeles Los Angeles Insider Guide

Cina

Am luat un Uber înapoi la hotel și, după ce am realizat cât de extenuate eram, am comandat cina de la California Pizza Kitchen din mall. Pizzele lor sunt delicioase și pot atesta, de asemenea, și pentru supa lor Dakota de mazăre și orz.❤️

STUDIOURILE UNIVERSAL & SPIDERMAN: HOMECOMING | ZIUA 2


Studiourile Universal Hollywood

A doua zi am petrecut-o la Studiourile Universal din Hollywood. Pur și simplu nu am putut rezista să devenim din nou copii și să ne dăm în toate rollercoast-urile, să savurăm mâncare tematică și să simțim magia! Și tot atunci am avut și prima mea înghețată Dippin Dots!

Ghidul Turistului in Los Angeles Ghidul Turistului in Los Angeles

Mic-dejun

Am ajuns destul de devreme în parc (8:30), așa că a fost destul de liber la Harry Potter’s The Three Broomsticks. Am avut un adevărat mic dejun britanic și am fost gata să plecăm!

Ghidul Turistului in Los Angeles Ghidul Turistului in Los Angeles

Prânz

Eram lihnite când am ajuns la hotel și am decis să ne creăm propriul ramen la Jinya Ramen Express. O altă experiență nouă iar porțiile sunt uriașe!

Premiera Spiderman: Homecoming

Probabil n-aș fi ajuns vreodată la premiera unui film chiar dacă aș fi planificat-o! Restaurantul ramen pe care-l alesesem pentru prânz era pe aceeași parte a hotelului precum Walk of Stars și Teatrul Chinezesc TCL, la etajul al treilea. După ce am văzut covorul roșu și posterele Spiderman, care altfel nu erau vizibile de la parter, am realizat în cele din urmă ce se întâmplă și pentru ce erau pregătirile din ziua precedentă.

Și așa am petrecut aproximativ două ore privind desfășurarea evenimentului și actori faimoși. Cine s-ar fi gândit?

Ghidul Turistului in Los Angeles

Cina

Barton G. este un restaurant american incredibil de creativ din LA. Îți servesc mâncarea în fel de fel de prezantări care… nu sunt sigură cum să le descriu, dar poți vedea în fotografiile de mai jos! Macaroanele cu brânză și homar din capcana pentru șoareci a fost una dintre cele mai bune macaroane cu brânză pe care le-am măncat vreodată, iar pastele Studio 54, prezentate intr-o minge disco care cânta au fost excepționale!

Ghidul Turistului in Los Angeles Ghidul Turistului in Los Angeles

SANTA MONICA & VENICE BEACH | ZIUA 3


Mic-dejun

Am început cu un mic dejun în forță la Milk & Honey înainte de a ne îndrepta către plajă. Nu poți mănca mai sănătos dimineața decât cu un bol de açai. Deși nu reușesc niciodată să termin unul, aceste boluri de fructe au început să-mi placă din ce în ce mai mult și încerc să învăț cum să le fac și acasă.

Ghidul Turistului in Los Angeles

Santa Monica & Venice Beach

Santa Monica și Venice Beach sunt locații must-see recomandate atunci când vizitezi LA. Ne-am îndreptat spre Santa Monica de dimineața și apoi am luat o bicicletă către Venice Beach.

Am parcat (neintenționat) cam la o milă distanță de Pier, ceea ce ne-a oferit șansa de a merge pe faleză și de a vedea amestecul de case care decorează malul mării. Pierul este un minunat amalgam de magazine de suveniruri, fast food-uri, restaurante și carusele. Are chiar și un acvariu. După ce am terminat de mers și de cumpărat suveniruri, ne-am urcat pe biciclete și am călătorit 2 mile până la noua noastră destinație.

Venice Beach are o plajă superbă, înconjurată de palmieri înalți pe care ți-i imaginezi când te gândești la California. Ne-am răcorit cu sucuri de fructe proaspăt stoarse pentru a ne pregăti pentru încă 2 mile de ciclism înapoi către Santa Monica. Venice Beach este una dintre destinațiile care se dovedesc a fi foarte diferite de față de cum ți-ai imaginat. Este înconjurată de magazine ieftine și nu am putut găsi un restaurant decent pentru prânz pe tot bulevardul. Ironic, dar poate din cauza prea multor turiști?

Ghidul Turistului in Los Angeles Los Angeles Insider Guide Ghidul Turistului in Los Angeles Los Angeles Insider Guide Ghidul Turistului in Los Angeles Los Angeles Insider Guide Los Angeles Insider Guide Ghidul Turistului in Los Angeles Los Angeles Insider Guide Ghidul Turistului in Los Angeles

Prânz

După ciclism am luat un prânz târziu la Bubba Gump Shrimp Co. pe Pier. Numele poate îți pare familiar daca te-ai uitat la filmul Forrest Gump. Am fost atât de lihnite, și am comandat atât de multă mâncare încât nici măcar nu am avut nevoie de cină în acea zi.

Restaurantul servește creveți în orice fel te poți gândi. Împreună cu crab, homar, midii și stridii, și multe tipuri diferite de pește. Dacă nu poți decide de ce ți-e pofta, îți recomand Steamed Shellfish. Le poți avea pe toate (cu excepția peștelui), aburite în sos de vin.

 

Los Angeles Insider Guide

LONG BEACH & PALOS VERDES | ZIUA 4


Mic-dejun

După toate fructele de mare savurate în ultimele zile, ne doream ceva mai „tradițional.” Așa că am ales Chick-fil-A înainte de călătoria noastră către Long Beach.

Palos Verdes

În ultima zi, ne-am luat la revedere de la Hollywood și ne-am îndreptat spre Long Beach, făcând câteva opriri de-a lungul Autostrăzii Pacific Coast (PCH). De departe cele mai bune opriri cu cele mai uimitoare coaste de pe traseul LA – Long Beach se găsesc în Palos Verdes. Împreună cu cele mai grozave case ce le vei găsi în California.

Ghidul Turistului in Los Angeles

Los Angeles Insider Guide Los Angeles Insider Guide Los Angeles Insider Guide Ghidul Turistului in Los Angeles Ghidul Turistului in Los Angeles

Prânz

Odată ajunse în Long Beach, am luat prânzul la Roe Seafood. Dacă se întâmplă să fii în Long Beach, cu siguranță trebuie să vizitezi acest loc. Am avut sushi ca aperitiv, apoi cel mai mare sandwich-ul cu pește-spadă și cel mai cremos pește sea bass.

Pentru gustările de după-amiază am mers la superbul magazin de înghețată al prietenei noastre Sarah, POP (Pacific Organic Pops). Ea face cea mai bună înghețată pe băț pe care o vei gusta vreodată din fructele cele mai delicioase și organice. Cea de limonadă și zmeură este incredibilă!

 

Ghidul Turistului in Los Angeles Los Angeles Insider Guide Los Angeles Insider Guide Ghidul Turistului in Los Angeles Los Angeles Insider Guide

Long Beach

Nu am petrecut prea mult timp în Long Beach (am plecat înapoi în Vegas a doua zi), dar timpul petrecut acolo ne-a convins de frumusețea și diversitatea sa. Dacă nu poți vizita ambele, recomand Long Beach în loc de Venice Beach.

Ghidul Turistului in Los Angeles

Cină

Pentru cină, ne-am dus la restaurantul Javier’s, care este în Newport Beach. Dacă ai mașină, nu vei avea nicio problemă pentru a ajunge aici, plus este o oportunitate de a vedea zonele din jurul Long Beach – Seal Beach, Newport Beach, Huntington Beach…

Javier’s este un restaurant luxos mexican, cu o ambianță fantastică, un decor minunat și priveliști foarte frumoase ale oceanului. Am avut Trio de Enchiladas Del Mar, cu creveți, homar și și crab. Ador fructele de mare!

Los Angeles Insider Guide

SEVEN MAGIC MOUNTAINS | BONUS


Seven Magic Mountains este o lucrare publică de artă de către artistul elvețian Ugo Rondinone. Opera este situată imediat în afara Las Vegasului, de pe autostrada I-15N către LA și va fi acolo doar până în mai 2018.

Am aflat despre asta din greșeală în timp ce eram pe Instagram căutând noi locuri de vizitat în Vegas, și am decis să o verificăm pe drumul nostru spre LA. Este superbă văzută de aproape, iar culorile vibrante oferă un contrast puternic cu peisajul de deșert al deșertului Mojave.

Ghidul Turistului in Los Angeles Los Angeles Insider Guide

CONCLUZIE


LA este un oras imens plin de personalitate. Însă nu a fost ceea ce mă așteptam. În sensul că nu s-a potrivit cu ceea ce îmi imaginam. Locurile de la care mă așteptam să fie uimitoare s-au dovedit a fi prea mediatizate, iar locurile de care nu mă așteptam să fiu impresionată m-au impresionat cel mai mult.

Totuși, m-am distrat de minune și plănuiesc să vizitez partea de nord a Californiei cu următoarea ocazie!

Ghidul Turistului in Los Angeles

EXTRA


  • Dimineața și seara poate fi destul de răcoare, așa că asigură-te că ai și un pulover prin bagaj.
  • Dacă mergi la Studiourile Universal, ia-ți bilete front of the line! Nu-ți pot spune cât de utile au fost și cât timp am economisit!
  • Nu merge cu mașina în LA între orele 5 și 7. În general traficul este un coșmar, dar între 5 și 7 stai pur și simplu pe loc. Am părăsit Santa Monica pentru a merge la hotel la ora 17 și ne-a luat 2 ore pentru a călărtori 24 de mile.
  • Verifică site-urile de călătorie, cum ar fi booking.com, hotels.com, și altele și fi vânează oferte bune hotel. Am nimerit o ofertă foarte bună pentru un hotel într-o locație excelentă, care altfel ne-ar fi costat peste $1.000 $! Acest sfat nu se limitează la această călătorie.

Ți-a plăcut Ghidul Turistului in Los Angeles? Ai întrebări, comentarii sau nelămuriri? Scrie-ne mai jos sau contactează-ne, ne-ar plăcea să auzim de la tine!

You may also like

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy